Blogg

Kraften i assosiasjoner – animerte karakterer

  • 02.02.2015
  • admin
cornelious

(Dette innlegget er fortsettelse fra forrige innlegg om animerte karakterer)

Vår hjerne fungerer ved at den assosierer en ting til andre. For eksempel: Når du tar en dusj føler du deg avslappet og hjernen din vil derfor assosiere det å ta en dusj med å føle seg avslappet.

Hva om den eneste tingen du visste om Corn Flakes var hvordan det i utgangspunktet ble laget for å være kjedelig (som faktisk var det originale utgangspunktet). Da hadde du assosiert Corn Flakes med kjedelig, noe som betyr at om du vil unngå en kjedelig følelse unngår du Corn Flakes. Ingen milliarder der!

Så hva gjorde Leo Burnett? Han skapte «Cornelious», Corn Flakes hanen, for å assosiere det med å våkne opp om morgenen med Corn Flakes. Hvorfor var dette så genialt? Fordi målet er å få Corn Flakes til å være ditt førstevalg om morgenen. Ved å lage en karakter som din hjerne assosierer med å våkne opp glad om morgenen så assosierer du nå Corn Flakes med en god morgen.

Her er et eksempel:

 

Alle karakterene til disse frokostblandingene eller kornblandingene ble laget med intensjon om at hjernen din skal skape flere automatiske og positive assosiasjoner med de.

Bien i Honey Nut Cheerios ble brukt så du ville assosiere glede, søthet og fersk honning med blandingen. Tony, tigeren (skapt av Leo Burnett i 1952) ble brukt så du ville assosiere styrken og selvtilliten til

Legg igjen en kommentar

Top